Cum sa treci peste un eveniment negativ din viata ta

Salut,

Bine ai revenit pe Echilibrusiperformanta.ro

 

down 1

O mare parte dintre noi ajungem, la un moment dat in viata, sa ne lovim si de evenimente mai putin placute, evenimente care vin la pachet cu o incarcatura emotionala negativa puternica. Fie ca este vorba de situatii mai marunte, cum ar fi o banala cearta, sau de situatii grave, cum ar fi pierderea unei persoane apropiate este important sa cunoastem cum anume sunt procesate aceste evenimente de catre creierul tau.

Mintea noastra functioneaza intr-un mod asemanator unui calculator ultra performant. In subconstient sunt stocate date referitoare la toate evenimentele din viata ta, asemanator unui film. Exista trei sisteme prin care aceste date sunt introduse in subconstient si anume: sistemul vizual, sistemul auditiv si sistemul kinestezic (includem aici si sistemele olfactiv si gustativ).

vakog

Sistemul vizual este resposabil de partea video a filmului. Astfel ca acesta este responsabil de caracteristici ca: dimensiunea imaginilor, sau a filmului mental, culorile, claritatea, viteza de derulare etc.

Sistemul auditiv se ocupa de coloana sonora: ce auzi, volumul, de unde vine sunetul etc.

Sistemul kinestezic este cel care introduce emotia in film: ce anume simti, cu ce intensitate, unde anume etc. (aici includem si eventualele mirosuri, sau gusturi care pot fi stocate). Important de stiut este ca emotia vine ca o consecinta a vizualului si auditivului din film.

Cu ce ne ajuta sa stim aceste lucruri?

Practic, nu suferim din cauza evenimentului in sine, ci din cauza filmelor pe care le-am inregistrat in mintea noastra despre respectivul eveniment.

Modificand anumite caracteristici ale acestuia putem reduce, sau chiar inlatura emotiile negative ce vin la pachet cu acesta. Evenimentele cu o incarcatura emotionala puternic negativa au o importanta foarte mare pentru ca acestea, neprelucrate ne influenteaza negativ intreaga viata.

Iata o metoda testata si garantata de catre trainerii NLP, care te va ajuta  sa scapi de emotia negativa atasata unui eveniment:

 1. Inchide ochii si gandeste-te la evenimentul pe care vrei sa lucrezi. Imediat, creierul tau va incepe sa ruleze un film si cel mai probabil vei fi cuprins de emotia aferenta.
 2. Identifica cateva elemente de baza ale filmului: este o poza, sau un film? vezi evenimentul prin ochii tai, sau te vezi ca si cum ai privi la televizor (ca pe un actor)? La ce distanta de tine ruleaza filmul?
 3. Prelucreaza filmul urmand urmatoarele indicatii:
  1. Pune-te in rol de observator si vezi imaginile ca si cum ai privi un ecran de televizor in care tu esti actorul principal.
  2. Impinge ecranul mai departe de tine, la o distanta de 5-10 m, sau la distanta la care te simti tu confortabil.
  3. Transforma imaginile in format alb-negru.
  4. Redu intensitatea imaginilor si adauga un efect de ceata astfel incat acestea sa devina foarte putin vizibile.
  5. Daca filmul contine si coloana sonora atunci redu volumul cat de mult poti, apoi adauga o coloana sonora amuzanta, cum ar fi de desene animate, sau filme de comedie.
  6. Daca imaginile se deruleaza cu viteza rapida, atunci fa-le sa se miste cu incetinitorul.
  7. Impinge imaginea si mai departe de tine, iar in acelasi timp impinge-o in partea de stanga sus a ecranului mental pana ajunge la o dimensiune cat mai mica.
  8. Sparge imaginea in bucati mici, ca si cum ai sparge un geam.

feeling good

ATENTIE – IMPORTANT DE STIUT: 

 • De cele mai multe ori, evenimentele negative vin la pachet cu mai multe imagini sau filme. Este necesar sa aplici aceeasi tehnica cu fiecare dintre ele.  Ele iti vor aparea pe ecranul mental in functie de incarcatura emotionala pe care o poarta. Dupa ce le vei prelucra pe cele  mai importante vei observa ca emotia negativa se reduce semnificativ. Prelucreaza-le pe toate si vei observa ca emotia dispare.
 • Pentru inceput nu recomand sa lucrati pe evenimente foarte grave fara a fi sub observatia unui specialist pentru a evita un atac de panica.

Aceasta tehnica, imbracata in diverse forme este folosita la nivel global de cei mai renumiti traineri de NLP si are rezultate extraordinare in intervale de timp relativ scurte.

Imi doresc sa iti fie de un real folos.

Daca nu am reusit sa ma fac in totalitate inteles, scrie-mi si iti raspund cu drag.

Adrian

Comentarii FB

comentarii

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin