Puntea de legatura intre mintea constienta si mintea subconstienta

Bine ai revenit pe Echilibrusiperformanta.ro

Vorbeam intr-un articol precedent de subconstient si constient, de aceea consider ca este important sa intelegem modul cum functioneaza mintea noastra.

La nivel conceptual ea are doua componente –  partea constienta si partea subconstienta – aflate in interdependenta.

Articolul precedent il gasesti aici:

Subconstientul – Aliatul tau pe viata

Mintea constienta este componenta rationala – responsabila de viata noastra de zi cu zi si care ne determina noua capacitatea de a lua decizii (alegerea hainelor, sau a meniului de pranz sunt procese conduse de mintea constienta).

La nivel profund se afla mintea subconstienta, responsabila de procesele cele mai complexe din organism, cum ar fi circulatia sangelui, bataile inimii, digestia etc.

Puntea de legatura intre cele doua se afla la nivel constient  si este reprezentata de gandurile noastre. Gandurile ne determina anumite emotii care nu fac altceva decat sa transmita mesaje catre nivelul subconstient. Odata acceptata de catre subconstient orice sugestie va deveni realitate din prisma puterii imense a subconstientului.

brain

De aceea este extrem de important sa observam care sunt cele mai frecvente ganduri pe care le avem si ce emotii ne genereaza acestea. Subconstientul nu preia pe loc orice sugestie venita din partea constienta, ci doar pe acelea care se repeta si care genereaza emotii puternice o perioada mai lunga de timp.

Vestea buna este ca ne putem alege in mod deliberat gandurile, influentand astfel mesajele pe care le transmitem catre subconstient. Cum? Foarte simplu! Cu ajutorul celei mai importante tehnici de dezvoltare personala existente si anume : OBSERVAREA.

 

Trei pasi simpli si practici:

  1. Observ ca am ganduri negative legate de o anumite situatie, sau eveniment prezent, sau viitor, care vin la pachet cu o emotie negative.
  2. Aleg in mod constient sa schimb aceste ganduri cu unele pozitive, las emotia pozitiva sa isi faca simtita prezenta si astfel am evitat transmiterea unui mesaj negativ catre subconstient.
  3. Ma bucur ca am preluat controlul si ma simt increzator in fortele proprii.

Sunt de acord ca exista situatii unde iti va fi dificil sa aplici aceasta tehnica simpla, de aceea pentru acele situatii ti-am pus la dispozitie o tehnica mai complexa, pe care o gasesti in articolul acesta.

Cum ne detasam de o situatie tensionata

Ceea ce vreau sa retii este ca, doar prin exercitiu vei ajunge sa iti schimbi modul de gandire si sa iti implementezi aceasta tehnica la nivel de obicei – primele 30 de zile este mai greu :). Odata asumata la nivel de obicei, vei observa foarte multe schimbari in viata ta pe toate planurile – practic iti vei educa mintea sa se focuseze pe aspectele pozitive, emotiile tale vor fi in cea mai mare parte pozitive, iar asta iti va da un sentiment de bucurie si implinire. Schimbarile nu vor aparea instantaneu in viata ta, trebuie doar sa ai incredere in tine si in puterea pe care subconstientul tau o are.

Da-mi un semn si spune-mi care este parerea ta. Este importanta pentru mine 🙂

Cu drag,

Adrian

Comentarii FB

comentarii

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin