Schimbarea vine odata cu asumarea responsabilitatii

Salut,

Bine ai revenit pe Echilibrusiperformanta.ro

Esti genul care are impresia ca viata i se intampla sau esti genul care prefera sa isi asume responsabilitatea pentru viata lui?

Ne este la indemana, in ziua de azi, sa dam vina pe factori externi pentru situatia in care suntem. Nu este vina noastra, este vina sistemului in care am fost educati. Adevarul este ca TU esti responsabil pentru viata pe care o ai.

Da, TU, nu societatea, nu familia, nu prietenii, colegii de serviciu, etc. Ei nu sunt decat personaje in viata ta, actorul principal esti tu, dar mai interesant este ca ai posibilitatea sa iti scrii singur povestea.

Este o diferenta foarte mare intre a astepta ca lucrurile sa se schimbe si a face demersuri concrete in aceasta directie.

Primul pas catre schimbare este sa iti asumi responsabilitatea totala pentru viata ta, indiferent de stadiul in care este ea. Toate lucrurile sunt asa cum sunt dintr-un anumit motiv. Nu cauta neaparat explicatii, nu te ajuta prea mult.

Asumarea responsabilitatii inseamna sa incepi prin a face schimbari concrete cat de mici, pe acele domenii din viata ta de care nu esti multumit.

responsabilitate

Uite abordarea practica pe care ti-o propun:

  1. Constientizeaza faptul ca tu esti singurul responsabil de viata ta si singurul care poate face schimbari.
  2. Analizeaza-ti viata din mai multe perspective: sanatate, familie, relatie, bani, job. Acorda cate o nota de la 1 la 10 pentru fiecare dintre aceste domenii.
  3. Ce ar trebui sa faci pentru fiecare domeniu in parte ca nota ta sa creasca cu 1-2 puncte? Iar aici ma refer la lucruri cat se poate de concrete (exemplu: cresterea venitului de la 1000 E la 1200E)
  4. Cat de dispus sunt sa fac aceste schimbari?
  5. Cum voi face aceste lucruri?
  6. Ce sunt dispus sa schimb in viata mea pentru ca aceaste lucruri sa se intample?
  7. Cand incep?
  8. Care este primul lucru pe care il voi face?

Ca si sfat iti propun sa incepi cu acel domeniu care pentru tine are o importanta mai mare. Nu iti propune de la inceput sa faci schimbari dramatice, ci incepe cu pasi mici, important este sa te pui in miscare ­čÖé

Da-mi un semn si spune-mi cum ti se pare.

Succes,

Adrian

PS: Daca iti place articolul iti recomand sa citesti si celelalte articole din categoria “obiective“. Vei gasi acolo informatii conexe care sa te ajute in atingerea obiectivelor tale.

Comentarii FB

comentarii

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin